Proef de historische wijnen van Wijn!verleden

Hoe smaakte een glas Rijnwijn aan het middeleeuwse hof van de bisschoppen van Utrecht? Waren die witte wijnen in de Hollandse Gouden Eeuw echt zo zoet? En waarom verbood hertog Filips de Stoute van Bourgondië in 1395 de Gamay? Wijn!verleden speurt naar historische wijnen met karakter én verhaal en laat je proeven van eeuwenoude smaken. We bieden moderne wijnen waarmee je de smaak van voorbije eeuwen herbeleeft.

 

Wijn!verleden, dat zijn Manon Henzen en Mariëlla Beukers

Mariëlla studeerde geschiedenis en mediëvistiek en werd in 2010 tevens vinoloog. Zij duikt al jaren in de archieven en oude boeken om zoveel mogelijk over de geschiedenis van wijn, wijnbouw, wijnhandel en wijnconsumptie te achterhalen. Zij publiceerde erover op haar eigen website www.wijnkronieken.nl en op tal van andere plaatsen.

Manon is historica en richtte in 2012 historisch kookatelier eet!verleden op: kenniscentrum, winkel én kookruimte ineen. Haar voornaamste doel is oude smaken en smaakcombinaties opnieuw tot leven te wekken. Hiervoor stoft Manon receptenboeken af, experimenteert in haar atelier, organiseert historische kookworkshops en -cursussen en adviseert anderen over culinaire geschiedenis. Kijk op www.eetverleden.nl voor een kijkje in de keuken!